Για τρίτη φορά η κυβέρνηση απορρίπτει τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών.

Ads

Συγκεκριμένα, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, κατέθεσαν για τρίτη φορά την τροπολογία «Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τις προηγούμενες μέρες απορρίφθηκε από τους υπουργούς Γιάννη Βρούτση και τον Άδωνη Γεωργιάδη και σήμερα, Παρασκευή, από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στην αρχή της συζήτησης του χωροταξικού και πολεοδομικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ο υπουργός Περιβάλλοντος αποφάνθηκε ότι καμία βουλευτική τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των βουλευτικών τροπολογιών είναι μεγάλος, γεγονός που θα προκαλούσε αλγεινές εντυπώσεις στους πολίτες.

Ads

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο Σκάι σχετικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για μη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, κάλεσε την αντιπολίτευση αν ψάχνει ευθύνες να απευθυνθεί στο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός παίρνει τις αποφάσεις. Όπως είπε αν δημοσιεύονταν τα πρακτικά δεν θα εξέφραζαν ελεύθερα τις απόψεις τους οι επιστήμονες.