Απορρίφθηκε και το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρεώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ads

Το νέο αίτημα βασιζόταν στην πρόσφατη μετάθεσή των δύο στρατιωτικών σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα, ώστε να παρακαμφθεί το επιχείρημα του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ότι δεν γίνεται να αφεθούν ελεύθεροι διότι δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Οι δύο ‘Ελληνες στρατιωτικοί έχουν συμπληρώσει 111 μέρες στις τουρκικές φυλακές, χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος.

Το τελευταίο αίτημα αποφυλάκισης εξετάστηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί νέα πενταετή θητεία με αυξημένες εκτελεστικές εξουσίες.

Ads

image

Ο Ερντογάν έχει συνδέσει – αυθαίρετα, αφού είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους – το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

image

Στο μεταξύ, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νέες φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση και καλά στην υγεία τους.