Για πολλοστή φορά ο Νόμος 4322/2015 για την αποσυμφόρηση των φυλακών, γνωστότερος ως Νόμος Παρασκευόπουλου, χρησιμοποιήθηκε ψευδώς στην ειδησεογραφία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αποφυλάκιση κρατουμένου με σοβαρά εγκλήματα, του παιδεραστή του Ρεθύμνου που εξέτιε ποινή 401 ετών, ο οποίος αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου από τις φυλακές Γρεβενών και παρουσιάστηκε ως αποφυλάκιση με «το νόμο Παρασκευόπουλου» πλην όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού άλλωστε η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάργησή του.

Ads

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ομότιμος Καθηγητής Νομικής, Νίκος Παρασκευόπουλος σε δήλωσή του κάνει λόγο για «νέα εξαπάτηση με δήθεν Νόμο Παρασκευόπουλου».

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«22 Απριλίου 2020: Απολύεται ένας κρατούμενος τα εγκλήματα του οποίου είναι λογικό να έχουν προκαλέσει αντίδραση και φόβο στον κόσμο. Μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στην κυβέρνηση χρεώνουν την απόλυση στον νόμο Παρασκευόπουλου. Ποια είναι η αλήθεια;

Ads

Αφού η Ν.Δ. στήριξε την προεκλογική της εκστρατεία σε ψεύδη για το «νόμο Παρασκευόπουλου», από τον Σεπτέμβριο του 2019, ανήγγειλε πανηγυρικά ότι πλέον τον κατήργησε και ενώ η ίδια τον θεωρεί κατηργημένο, ο φιλικός της τύπος χρεώνει καταδίκες που ακολούθησαν στη συνέχεια στο νόμο που δηλώνεται και είναι κατηργημένος. Φαίνεται πως για κάποιους ούτε το ψέμα, ούτε η ντροπή έχουν όρια»