Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου επανέρχεται στο θέμα των ισχυρισμών του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς οι επιθέσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ στον θεσμό και στο πρόσωπο της συνεχίζονται.

Ads

Η κ. Παπασπύρου αναφέρει πως «η απρόκλητη στόχευση προσώπων και Υπηρεσιών και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων οδηγούν στον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα που ελέγχουμε και αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας και φόβου».

«Τόσο εγώ όσο και οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεων θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας και δεν θα μας κάμψει οποιαδήποτε απρόκλητη και δόλια επίθεση», διαβεβαιώνει η κ. Παπασπύρου, η οποία κατηγορήθηκε ότι κρατά στο συρτάρι της πορίσματα για το θάνατο 4χρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και ότι έχει ανέλεγκτες καταγγελίες για ζητήματα διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν στο τελευταίο διάστημα.

Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης δίνει διευκρινίσεις για την υπόθεση και επισημαίνει ότι:

Ads

Από ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. σχετικά με την διενέργεια έρευνας για το θάνατο της τετράχρονης στο ΓΝ Ηρακλείου προκύπτει ότι:

α. Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον Γ.Ε.Δ.Δ. τις επόμενες ημέρες και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων.

β. σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για την διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν «ελέγχει» άμεσα το ΣΕΥΥΠ καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του. Τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η Μαρία Παπασπύρου με δήλωσή της διέψευσε τους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θέλοντας να επιτεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, υποστήριξε ότι «με εντολή της τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί για τον θάνατο ενός 4χρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο της Κρήτης βρίσκονται κλειδωμένα στα συρτάρια επειδή ευθύνεται η κ. Πολάκη».