Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ads

Την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που συνάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έστειλε σαφές μήνυμα στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως «κυβέρνηση συνεργασίας υπό την παρούσα Βουλή δεν βγαίνει» και πως «η χώρα θα πρέπει να πάει σε εκλογές».

Αν και είναι δεδομένη η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο Κώστας Καραγκούνης ισχυρίζεται πως η ΝΔ «θα εξαντλήσει όλα τα συνταγματικά περιθώρια με στόχο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή». Όπως είπε στο Mega, «στόχος είναι να βρεθεί λύση ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές». Υπενθυμίζεται πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει δηλώσει πως θα καθυστερήσει τις εκλογές όσο περισσότερο μπορεί.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, το Μαξίμου τόνισε: «Μόλις χθες, ο κ. Μεϊμεράκης δήλωνε ότι δεν φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος για αυτές, σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή». «Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως “δραχμιστές” και τη Χρυσή Αυγή. Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει», σημειώνει το Μαξίμου. 

Ads

Ο πρόεδρος της ΝΔ έλαβε τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή και έχει δικαίωμα βάσει Συντάγματος να την κρατήσει για τρεις ημέρες. Την Παρασκευή συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 12 το μεσημέρι.