Ενότητα και σοβαρότητα από όλους ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο εκδήλωσης στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο επίκεντρο του «γαλάζιου» πολέμου.

Ads

Η ένταση στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζεται. Σήμερα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που παρατήθηκε από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Σαμποτάζ στις εκλογές της ΝΔ. Τόνισε δε ότι αποφασίστηκε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας.

«Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αν υπήρχε σαμποτάζ ή αν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα, γι’ αυτό και ζητάμε από τη δικαιοσύνη να αποφανθεί», εξήγησε μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε την εταιρεία.
Ανέφερε δε ότι οι διαδικασίες επιλογής έγιναν νομότυπα, ενώ αποκάλυψε ότι την Τετάρτη το σύστημα δούλεψε κανονικά. «Το Σάββατο στις 20.00 ενημερώθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό», εξήγησε.

Ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τις εκλογές είχε ζητήσει νωρίτερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα. Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βλέπει δόλο αλλά ανικανότητα πίσω από το φιάσκο της ακύρωσης των εκλογών. 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκίνησε κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη «με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου». Ξεκίνησε δε με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο. 

Ads

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος για την προεδρία Απόστολος Τζιτζικώστας έχει ζητήσει από τον Γιάννη Πλακιωτάκη να κανονίσει συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος έτσι ώστε «να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο της Ν.Δ και για να πέσουν οι τόνοι».