Για «περιθωριακά κόμματα» της Ευρώπης που εξέλεξαν τον «καλύτερο εκπρόσωπό τους» κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. «Μικροψυχία, διαστρέβλωση και αντιαριστερό αμόκ από τη ΝΔ», η απάντηση από την κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. 

 
«Κομμουνιστικά, Σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν “άξιο υποψήφιο”», αναφέρει η ΝΔ και συνεχίζει:
 
«Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτών δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ακραίες  αντιευρωπαϊκές θέσεις.
 
Ο κ. Τσίπρας  υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από δύο περιθωριακά κόμματα του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου), από τους πολιτικούς απόγονους  του Τσαουσέσκου, και από άλλα αμιγώς κομμουνιστικά  κόμματα όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Δανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας  κλπ.» 
 
Επιπλέον η ΝΔ τονίζει πως τα κόμματα που εξέλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιο υποστηρίζουν:
την ακύρωση της διατλαντικής  εμπορικής συμφωνίας,
την άμεση έξοδο των χωρών από το ΝΑΤΟ και την αντίθεση της  Ε.Ε. με τις ΗΠΑ,
την ακύρωση της διασύνδεσης Ε.Ε. – Ισραήλ,
την κατάργηση της Συνθήκης Λισαβόνας και των κριτηρίων για την ΟΝΕ,
την ανύψωση του συνδικαλισμού με δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων, και δικαίωμα του βέτο από τους συνδικαλιστές όταν μια ιδιωτική εταιρία επιλέγει αναδιάρθρωση ή μετεγκατάσταση,
την αύξηση μισθών σε όλη την Ευρώπη, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας,
την κατάργηση της FRONTEX, ώστε – αν είναι δυνατόν - να επιτρέπεται η αθρόα  είσοδος λαθρομεταναστών στην Ε.Ε.
και την υπεράσπιση του τροτσκιστικού Διεθνισμού (κόντρα στον Ιμπεριαλισμό)
 
«Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί  να κοροϊδέψει κανέναν. Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη…», καταλήγει η ΝΔ.