Λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία μετανάστη στην Αμυγδαλέζα κι ενώ η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο του κέντρου κράτησης και τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, η ΝΔ ζητά την αποκατάσταση των κέντρων κράτησης καταγγέλοντας παρωχημένες ιδεολογίες από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Ads

Δια του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών καθώς όπως υποστηρίζει το θέμα άπτεται «της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

Με αφορμή και τη σταδιακή εκκένωση του κέντρου κράτησης της Αμυγδαλέζας, ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι  η κυβέρνηση «ανέστειλε την απέλαση δεκάδων παράνομων μεταναστών και άνοιξε διάπλατα τις πύλες των κέντρων φιλοξενίας, αφήνοντάς τους στη μοίρα τους, να τριγυρνούν στα κέντρα των πόλεων».

«Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ελληνική ιθαγένεια σε 300.000 λαθρομετανάστες», σημείωσε ο εκπρόσωπος της γαλάζιας παράταξης.

Ads

«Δυστυχώς βάζουν πάνω από το δημόσιο συμφέρον τις παρωχημένες ιδεοληψίες τους», είπε επίσης και κατέληξε: «Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως το γκρέμισμα, να αποκαταστήσει τη λειτουργία των κέντρων κράτησης και φιλοξενίας μεταναστών και να προχωρήσει στην επαναπροώθησή τους προς τις χώρες προέλευσής τους,  με ευρωπαϊκή κάλυψη πλέον, κάτι που εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει. Και έτσι να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».