«Μετατάξεις από τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ σε ασφαλείς προορισμούς, ώστε οι “κομματικά ημέτεροι” να αποφύγουν τυχόν απολύσεις μετά την κατάργησή τους», καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

Ads

 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεθοδεύσεις αυτές -αν αληθεύουν- προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Ο κ. Νικολόπουλος τονίζει επίσης ότι «την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, την ώρα που εκατοντάδες υπάλληλοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, την ώρα που εκατοντάδες άλλοι έχουν ριχτεί στον καιάδα της Εφεδρείας, οι κομματικές μεθοδεύσεις προκαλούν οργή και αγανάκτηση».
 
Επιπλέον, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει τις όποιες μεθοδεύσεις έχουν ξεκινήσει και συνεχίζει: «Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Πέραν του Πολιτικού και Κοινοβουλευτικού ελέγχου, που θα είναι συνεχής, θα ενημερωθεί άμεσα και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης».
 
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ διαμηνύει ακόμη ότι «ο φάκελος των “αμαρτωλών μετατάξεων”, το τελευταίο εξάμηνο, θα ανοίξει και θα διερευνηθεί εξονυχιστικά».
 
«Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ τίμημα στην κρίση και δεν αντέχουν κομματισμούς, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια», καταλήγει.