Λασπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, τις καταγγελίες του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ότι η ΝΔ έλαβε “κόκκινο” δάνειο το 2013. Μετά και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, που έγραφε ότι «λεφτά υπάρχουν μόνο για την ΝΔ», η Συγγρού πέρασε στην επίθεση λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδεικνύει τα όσα λέει. 

Ads

«Δάνειο, η ΝΔ το 2013 δεν έχει πάρει. Μιλάω για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παλαιότερα παίρναμε όλοι δάνεια» υποστήριξε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στο ΒήμαFm. «Αν διαβάσει κανείς τον ισολογισμό, βλέπει ότι τα 14 εκατ. είναι οι απλήρωτοι τόκοι από το 2013, από τη δική μας πλευρά. Είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό και το ελέγχουν ορκωτοί», ισχυρίστηκε.

«Αν τώρα ο κ. Βούτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά έχουν στοιχεία ότι εμείς έχουμε πάρει δάνεια, πραγματικά ας τα φέρουν να το αποδείξουν. Ας βγουν ο κ. Βούτσης και η “Αυγή” να μας πουν πότε, πόσα χρήματα και από ποια τράπεζα πήραμε εμείς αυτό το δάνειο. Να αποδεικνύουμε εμείς συνεχώς ότι δεν είμαστε ελέφαντες; Ή κάποιος δεν ξέρει να διαβάζει ισολογισμούς ή πολύ φοβάμαι ότι ξέρει, αλλά θέλει να προκαλεί αποσταθεροποίηση και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα», πρόσθεσε.