Πλήρη κάλυψη στον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για τις συνομιλίες με ποινικής παρείχε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρων των πολιτικών συντακτών. 

Ads

Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στην υπόθεση Siemens και στις αναφορές της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου πως υπήρχαν «ιδιαίτερες σχέσεις» με την οικογένεια Μητσοτάκη και είχαν γίνει «δώρα» και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε όλα γίνονταν για να «ανοίγουν οι δουλειές».

Ειδικότερα, απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Siemens και για τα «δώρα» προς τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πληκτικά την συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη».

Επικαλέστηκε δε, τη μαρτυρία της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι «το κόστος του τηλεφωνικού κέντρου το κάλυψε ο κ. Μητστοτάκης». Συνεχίζοντας, ρώτησε αν έχει προωθήσει η κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ή τι έχει κάνει γι αυτό.

Ads

Για τις αποκαλύψεις που αφορούν τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε ότι «ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη» και σημείωσε: «μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της ΝΔ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση του κ. Αυγενάκη και για τα δώρα της Siemens προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος παρέπεμψε στις πλήρεις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα.