Επίθεση στη Βασιλική Θάνου εξαπολύουν και πάλι ΝΔ και Ποτάμι μετά την απάντηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου για την τοποθέτησή της ως προϊσταμένης στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Ads

Η Βασιλική Θάνου υποστήριξε ότι δέχεται επίθεση γιατί τους ενοχλεί η μάχη της κατά της διαπλοκής. «Κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει “συναλλαγή ή πελατειακή σχέση” μεταξύ εμού και της κυβέρνησης γιατί τις υπηρεσίες μου αυτές τις παρέχω χωρίς καμία αμοιβή», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ για τη ΝΔ είπε:

«Το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

ΝΔ: Άξια τα οδοιπορικά της

«Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Άξια τα οδοιπορικά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ads

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση έχει δράσει», αναφέρει χαρακτηριστικά Πειραιώς και καταλήγει: «Άξια τα οδοιπορικά της…».

Ποτάμι: Πολιτική συναλλαγή η τοποθέτηση

Mε τη φράση «Ο δικαστής όχι μόνο πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αλλά πρέπει να φροντίζει να το δείχνει κιόλας», το Ποτάμι σχολιάζει τις δηλώσεις Θάνου.

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι επισημαίνει ότι «η κυρία Θάνου λέει ότι «ουδείς δικαιούται να καταλογίζει συναλλαγή ή πελατειακή σχέση μεταξύ της ίδιας και της κυβέρνησης». Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η ανάδειξή της στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν κυβερνητική επιλογή, όταν λειτούργησε ως κυβερνητικός υποστηρικτής κι όταν την επομένη της συνταξιοδότησή της και ύστερα από τη γενική κατακραυγή δεν παρατάθηκε η παραμονή της στο δικαστικό Σώμα, διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού; Όλα αυτά τι δείχνουν»;

«Όλα αυτά δεν δείχνουν πολιτική συναλλαγή και πελατειακή σχέση και μάλιστα όταν η κυρία Θάνου ήταν εν ενεργεία πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η συμφωνία έκλεισε τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την αποχώρησή της», προσθέτει το Ποτάμι.