Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκάλεσε η επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Άρειο Πάγο. 

Ads

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία για την Novartis διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες. 

Η δικογραφία πλέον θα διαβιβαστεί στην Βουλή, βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αφού εμπλέκονται δυο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο από τη ΝΔ. «Αν αληθεύει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενεργεία δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό», έγραψε στο twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ads

«Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναί, τί δουλειά έχει εκεί;;;», σχολίασε από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Για απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Από την ανακοίνωση του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίσκεψη του στον Άρειο Πάγο, προκύπτει η απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.