Η ΝΔ τόσο με ανακοίνωση, όσο και με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλλει 26 φόρους.

Ads

«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: “Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε”. Σε προχθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, λέγοντας ότι “έχει αυξήσει μόνο μία μονάδα τον ΦΠΑ”. Σε μια προσπάθεια -ελπίζουμε όχι μάταιη- να επαναφέρουμε τον πρωθυπουργό της χώρας σε μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, του θυμίζουμε τους φόρους που έχει επιβάλλει, οι οποίοι δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 26!», σημειώνει συγκεκριμένα η Πειραιώς, υπογραμμίζοντας πως δεν υπολογίζονται οι περικοπές στις συντάξεις, όσες έγιναν και όσες έχουν ήδη συμφωνηθεί να γίνουν.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει, πως ο κ. Τσίπρας εξελέγη με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και φόρτωσε τους πολίτες με μέτρα 12,5 δισ. ευρώ.

«Εξελέγη με σημαία τη μάχη κατά της λιτότητας και τελικώς επέβαλε 8 φορές μεγαλύτερη από όσο του είχε ζητηθεί και καμαρώνει κι από πάνω.

Ads

Εξελέγη τάζοντας ότι ?με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει τα Μνημόνια?, έφερε ένα τρίτο αχρείαστο και τώρα έχει συμφωνήσει σε ένα τέταρτο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να ζει στο σύννεφο αλαζονείας και αυταρέσκειας που βρίσκεται σήμερα. Και να επαίρεται ότι ο κόσμος τον στηρίζει.

Οι πολίτες, που πληρώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του, θα δώσουν την απάντησή τους», επισημαίνει η ΝΔ.