Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ακόμη και εντός των επόμενων ημερών, με δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την αποχώρηση του Χρήστου Παπουτσή. Πάντως, εκ μέρους της ΝΔ διαψεύστηκαν νωρίτερα τα σενάρια που θέλουν να έχει ξεκινήσει συζήτηση μεταξύ του κόμματος και του Μεγάρου Μαξίμου για την είσοδο στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση Παπουτσή.

Ads

 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η μετακίνηση του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο που γνωρίζει καλά είναι σχεδόν βέβαιη, ωστόσο παραμένουν μερικές επιφυλάξεις, που έχουν να κάνουν με το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με «Το Βήμα», για την εν λόγω θέση ακούγονται ονόματα πολιτικών και τεχνοκρατών.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συζήτησε το θέμα της μετακίνησης με τον πρωθυπουργό, σε συνάντηση που είχαν την περασμένη  εβδομάδα.
 
Μία από τις αφορμές ήταν το γεγονός της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό και του φόβου για αναβίωση της εγχώριας τρομοκρατίας.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να συμμερίζεται τις σκέψεις του Λ. Παπαδήμου, ωστόσο ο ίδιος δεν τρέφει ενθουσιώδη αισθήματα για την επιστροφή του στο κτίριο της Κατεχάκη.
 
Από την πλευρά της, η ΝΔ έσπευσε σήμερα να διαψεύσει τα σενάρια που θέλουν να έχει ξεκινήσει συζήτηση μεταξύ του κόμματος και του Μεγάρου Μαξίμου για την είσοδο στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του Χρήστου Παπουτσή.
 
Στελέχη της λεωφόρου Συγγρού επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως «είναι συνταγματικό δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέξει τους υπουργούς του, η ΝΔ δεν θα δώσει όμως άλλα στελέχη στην κυβέρνηση».
 
Τα ίδια στελέχη τονίζουν πως «δεν υπάρχει καμία διαβούλευση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ για το θέμα αυτό» και υπενθυμίζουν πως «η κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει συγκεκριμένη αποστολή, την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI, και την υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα Δανειακή Σύμβαση και αμέσως μετά θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».