Ανάστατος είναι ο επιχειρηματικός χώρος της εστίασης στο Ναύπλιο, για το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη καφετέριας που στο άκουσμα του προστίμου, για παραπάνω άτομα που ήταν στο κατάστημα του το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου, έπεσε στην θάλασσα.

Ads

Σύμφωνα με το τοπικό argolidatv, οι επιχειρηματίες της πόλης εκφράζουν ανοιχτά την αντίδρασή τους ενώ πολλοί έχουν απευθυνθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την τροπή που πήρε ο έλεγχος στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού και πιστεύουν πως το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει με ένα πρόστιμο πολύ χαμηλότερο και διαμηνύουν πως σκοπός των προστίμων θα πρέπει να είναι να συνετιστούν οι καταστηματάρχες ώστε να τηρούν τα μέτρα και όχι η οικονομική εξόντωσή τους με υπέρογκα ποσά δυσανάλογα της παράβασης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κατάστημα στο οποίο έγινε ο έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπλίου λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με τον ιδιοκτήτη του να είναι από τους παλαιότερους επαγγελματίες στην πόλη. Το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο για τον έλεγχο, “υπερέβαλαν εαυτό” και εξάντλησαν την αυστηρότητά τους για μια παράβαση που αφορούσε 5 με 6 άτομα υπεράριθμα.

Η επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και το λουκέτο 15 ημερών εν μέσω 15αυγουστου στο κατάστημα θεωρήθηκε, για μια τόσο ασήμαντη παράβαση,  εξοντωτικό από τον καταστηματάρχη, που απείλησε στο άκουσμα της να πέσει στη θάλασσα, χωρίς όμως να συγκινήσει τα αστυνομικά όργανα.

Ads

Ο ιδιοκτήτης δεν άργησε να κάνει πράξη την απειλή του και ευρισκόμενος σε μεγάλη ταραχή βούτηξε στη θάλασσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών και των περαστικών στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Τον επιχειρηματία έβγαλαν σε κατάσταση σοκ ο γιος του και ένας εργαζόμενος του καταστήματος, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε και σήμερα μη έχοντας ξεπεράσει το σοκ.