Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκε σήμερα η συνάντηση του Washington Group για την ελάφρυνση του χρέους, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους της Ευρωζώνης, αν και αξιωματούχοι που επικαλείται σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή» εκτιμούν ότι υπάρχει κάποια μικρή ελαστικότητα και από τις δύο πλευρές,

Ads

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι συζητήσεις ενδεχομένως να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στον Καναδά, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του G7. Πάντως άλλες πηγές ανέφεραν πως υπάρχει πρόθεση σύγκλισης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με στόχο να βρεθεί λύση το επόμενο διάστημα. 

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος πιέζει ιδιαίτερα καθώς το ΔΝΤ έχει ζητήσει άμεσα συμφωνία, εντός Μαΐου, για τα μέτρα και το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους, έτσι ώστε να αποφασίσει το Διοικητικό του Συμβούλιο την πλήρη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup κατά το οποίο συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση έγινε σε «καλό κλίμα», ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. 

Ads