Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε ναυάγιο σκάφους που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου, ενώ ένα παιδί δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ads

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου όπου οι γιατροί προσπαθούν να το επαναφέρουν.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 άνθρωποι, εκ των οποίων 33 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, ενώ συνολικά οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου ανάμεσά τους έξι παιδιά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Για την ώρα, δεν είναι ακριβής ο αριθμός των επιβαινόντων, ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων είναι σε εξέλιξη. Συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ads

Έρευνες πραγματοποιούνται και από ξηράς με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο σημείο επικρατεί κακοκαιρία και δυνατοί άνεμοι έως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε για το συμβάν:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, 41 συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».