Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή με αντικείμενο τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα.

Ads

Ωστόσο υποστήριξε πως «με αυτήν την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια» και καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «προσπαθεί να εγκλωβίσει τον δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα σε μικροκομματικούς, επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

«Δεν θα το επιτύχουν. Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Πρόσφατα, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Συνεπώς, για λόγους αρχής, η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Αναμένουμε από τα κυβερνητικά Κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το Καλοκαίρι».

Ads