Υπέρ της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis τάσσεται η ΝΔ ψηφίζοντας «ναι» στη συγκρότησή της, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή της, η Μαρία Σπυράκη. 

Ads

Η εκπρόσωπος της ΝΔ στη δήλωσή της υποστηρίζει ότι το «ναι» δεν σημαίνει καμία αποδοχή του «κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της». 

Από εκεί και πέρα επέμεινε ότι η ΝΔ θα επιμείνει «οι μάρτυρες να έρθουν χωρίς κουκούλες» υποστηρίζοντας ότι είναι «νομικά διάτρητο» το καθεστώς προστασίας τους.

Η δήλωση Σπυράκη 

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή “όλα στο φως”. Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της. 

Ads

Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».