«Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο» αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, που δόθηκε στην δημοσιότητα. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών.

Ads

Την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε σήμερα, Σάββατο,με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Η ημέρα συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών -το κατ’ αρχήν αίτημα των οποίων ήταν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής-  δεν έχει ακόμη «κλειδώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι δρόμοι που έχουν κλείσει οι αγρότες από Έβρο μέχρι Κρήτη

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΚλειστά τα Τέμπη – Οι αγρότες συνεδριάζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είχε αναγνωρίσει ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται.

Η Όλγα Γεροβασίλη διαμήνυσε, ωστόσο, πως «έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων, αν δεν δεχτούμε αυτό το Ασφαλιστικό» και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Mega και σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση τρομάζει με τις κινητοποιήσεις, η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά «θα κρυβόμασταν στο σπίτι».

Εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων.