Το «πράσινο φως» έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την πραγματοποίηση επίδειξης μόδας στον αύλειο χώρο μπροστά από το Ηρώδειο, από τον οίκο «Zeus and Dione» στις 2 Απριλίου 2018.

Ads

Η εκδήλωση του οίκου, τον οποίο δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Δήμητρα Κολοτούρα, εντάσσεται στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας («ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK» ή AXDW), που θα γίνει στο Ζάππειο, από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018.

Το αρχικό αίτημα της εταιρείας AXDW, ήταν να παραχωρηθεί για την επίδειξη το ίδιο το μνημείο. Ωστόσο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αθηνών αντιπρότεινε τον αύλειο χώρο του Ηρωδείου, κάτι που οι διοργανωτές της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας αποδέχτηκαν, με το σχετικό αίτημα να αφορά πλέον την προσωρινή παραχώρηση της πλατείας που βρίσκεται μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, καθώς και της σκάλας ανόδου.

Κατόπιν τούτου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ΕΦΑ Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη της και την κείμενη νομοθεσία, δεν είχε καμία αντίρρηση στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς, όπως αναφέρθηκε στο ΚΑΣ, «ο ελληνικός οίκος είναι μια σοβαρή περίπτωση στον χώρο της μόδας, με ενδύματα που εμπνέονται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και πολιτισμό, αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση και κληρονομιά». 

Ads