Υπέρ της πρότασης  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια που κόμματα και ΜΜΕ πήραν στο παρελθόν, τάχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Ads

«Ο λαός πρέπει να ξέρει τα λάθη όλων μας, τις ευθύνες, τις παραλείψεις. Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Γιατί όμως δεν τολμάτε να πείτε “ναι” στην πρότασή μας για Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια από το 2000 και μετά;», είπε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας δε στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννήματα απάντησε: «Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας στα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα μόνοι μας. Εξαντλήσαμε τους ελέγχους και όλα τα πορίσματα βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα. Δεν έχουμε να καλύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως».

Από το Βήμα της Βουλής και μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και τις 13 παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη προηγούμενων κυβερνήσεων, που κατήγγειλε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας. «Μιας και δεν καταφέρατε να ακυρώσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, ακυρώστε τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο», ήταν η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα.

Καταλήγοντας, η Φώφη γεννήματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης. Είμαστε μία χώρα που δεν υπάρχει μόνο capital control, αλλά και Justice control», είπε και υπογράμμισε πως «όποιος έχει παραβεί τους νόμους, να πληρώσει όποιος και αν είναι. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», είπε συγκεκριμένα.

Ads

Τέλος σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ανοίξει την κουβέντα για την διαπλοκή, είπε πως αποτελεί μία κίνηση«πυροτέχνημα και αντιπερισπασμό του λαού από τα αδιέξοδά του» και μία «πρωτοβουλία πολωτική και διχαστική».

Δείτε τι είπε στη δευτερολογία της:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=tpQEkpSQVPk]