Δεν δίνουν, παρότι το υποσχέθηκαν, τα ονόματα όσων με σύσταση του ΕΟΔΥ μένουν με συμπτώματα σπίτι τους, είναι μείζον ζήτημα η υπεύθυνη παρακολούθηση και καθοδήγησή τους, δεν δίνουν στοιχεία, δεν απαντούν για διακομματική επιτροπή, δεν θέλουν να φανεί η σημασία του εθνικού συστήματος Υγείας, είπε ο παθολόγος-μέλος του Παρατηρητηρίου Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Ads

Είναι μείζον ζήτημα η παρακολούθηση όσων συνέστησε ο ΕΟΔΥ να παραμείνουν σπίτι με ήπια συμπτώματα, πρέπει να γίνει δίκτυο τοπικών μονάδων και συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, να υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη παρακολούθησης για κάθε έναν ασθενή, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ζητήσαμε μητρώο όσων τους συστήθηκε να παραμείνουν σπίτι, το υποσχέθηκαν, δεν το έχουν δώσει, ενώ ακόμη δεν έχουν καταλήξει για αντίστοιχο της Ιταλίας πρωτόκολλο χρήσης συγκεκριμένων φαρμάκων πριν ο ασθενής χρειαστεί νοσοκομείο, όπως ανέφερε.

Είναι την ίδια ώρα πλήρης η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενισχύσει τους ανθρώπους της Υγείας που ονομάζει ήρωες, δεν δίνουν στοιχεία για διαθέσιμες υποδομές και μέσα, μην φανεί ότι είναι προτεραιότητα το εθνικό σύστημα Υγείας.

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για συνεχή εικόνα δεδομένων και συνεννόηση, αλλά δεν υπάρχει καμία απάντηση. Για όλους αυτούς τους λόγους, συγκεντρώνουμε και θα δώσουμε εμείς στοιχεία και σαφέστατες προτάσεις για όλα τα δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, όπως προανήγγειλε.