Αίτημα ώστε να παραλάβουν τη σορό του ομογενούς Κώστα Κατσίφα, για να προχωρήσουν στην κηδεία και ταφή του, έχουν υποβάλει στην Εισαγγελία Τιράνων οι συγγενείς του, κάτι που ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί.

Ads

Αυτό έκανε γνωστό ο ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, Ευθύμης Ναυρίδης, που ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, για τις νομικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει αλλά και για όσες προτίθεται να προχωρήσει.

Ο κ. Ναυρίδης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ιωαννιδη, δήλωσε ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, αλλά και σαφή και πλήρη ενημέρωση. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, «οι επαφές που γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα, γι’ αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

Η δικογραφία για  την υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Ιωανίννων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κ. Κατσίφα, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητάς του, από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.