Την κατάργηση των παρελάσεων, του υποχρεωτικού εκκλησιασμού αλλά και της πρωινής προσευχής προτείνει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ads

Oι εργασίες της Επιτροπής υπό τον Αντώνη Λιάκο για τις αλλαγές στην Παιδεία οι οποίες ρυθμίζουν τη λειτουργία Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων καθώς και το εξεταστικό σύστημα εισόδου στα Πανεπιστήμια ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν χθες στο αρμόδιο υπουργείο.

Μεταξύ των προτάσεων είναι ένα νέο εξεταστικό σύστημα όσον αφορά στις πανελλαδικές, όπως και αλλαγές στη φοίτηση στα πανεπιστήμια, με βάση τις οποίες οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν κατεύθυνση- υπό όρους-, να αποκτούν πτυχίο από συνδυασμούς επιστημών και να κερδίζουν πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ειδικότητα, περιλαμβάνονται στις προτάσεις της επιτροπής εθνικού διαλόγου υπό τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο.

Ακόμη προτείνεται αλλαγή της διδακτικής διαδικασίας και στη μέση εκπαίδευση, τετραετές γυμνάσιο και διετές λύκειο και σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ads

Οι προτάσεις αυτές θα μελετηθούν από τον Νίκο Φίλη και κάποιες ενδεχομένως θα υιοθετηθούν άμεσα και θα εφαρμοστούν -ύστερα από σχετική νομοθετική ρύθμιση- από τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.