Την “απαίτηση” να κλείσει η ΕΡΤ Βόλου εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος, κατηγορώντας την πως κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Ειδικότερα, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Βόλου με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και βουλευτές της ΝΔ.

Βλέποντας την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βόλου, Ελένη Μανώλη, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας να μπαίνει στην αίθουσα ο Αχιλλέας Μπέος είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Πλακιωτάκη:

«Στείλτε τους στο Μέτσοβο, δεν ξέρω που θα τους στείλετε», είπε ο Αχιλλέας  Μπέος, δήμαρχος Βόλου και συνέχισε «Να σας πω υπουργέ ότι η ΕΡΤ στον Βόλο κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αμα βάλετε και ακούσετε καθημερινά, αυτό κάνουν. Να τους πάρετε να τους στείλετε… στείλτε τους στο Μέτσοβο».

Ads

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα gegonotanews, ο υπουργός και οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντέδρασαν ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν παγώσει.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βόλου επιβεβαίωσε στο τοπικό site το πρωτοφανές περιστατικό χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο αυταρχικότητας, παραπέμπει στα χρόνια του φακελώματος και της δυσμενούς μετάθεσης λόγω φρονημάτων

Για «κρεσέντο αυταρχικότητας, που παραπέμπει στα σκοτεινά χρόνια του φακελώματος και της δυσμενούς μετάθεσης λόγω φρονημάτων» κάνει λόγο η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου τονίζει ότι «φαίνεται ξεκάθαρα πως τους βολεύει η αποσιώπηση οποιασδήποτε μορφής διαμαρτυρίας, ώστε ανενόχλητοι να προχωρήσουν στα αντιλαϊκά σχέδιά τους για το λιμάνι και τη μονάδα LNG στο Βόλο. Σχέδια στα οποία συνηγορεί ο κ. Μπέος και γι’ αυτό τα διευκολύνει, σαν καλός οπαδός της ΝΔ».

«Οι πολίτες όμως, όπως δεν ξέχασαν το “μαύρο” που έπεσε στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, έτσι δεν θα ξεχάσουν ούτε τα λόγια του κ. Μπέου, ούτε και την εκκωφαντική σιωπή των παρευρισκόμενων Βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός όμως δε συνηγορεί σε ότι αποφασίζεται για εκείνον, χωρίς εκείνον, ούτε ανέχεται αυταρχικές συμπεριφορές. Σύντομα θα δώσει την απάντησή του σε όσους συμμετέχουν σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο».