Σε όλη την Ελλάδα θα επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ads

«Σε λίγες ημέρες θα δείτε τι θα γίνει στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις Σύψα για 20.000 κρούσματα ημερησίως, τόνισε ότι πρέπει να γίνονται 200.000 τεστ την ημέρα για να πετύχουμε αυτό το νούμερο. Τόνισε δε, ότι θεωρεί το συγκεκριμένο νούμερο υπερβολικό.

«Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι τα κρούσματα είναι 3.000 την ημέρα, είναι πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με δικό μας μοντέλο, τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000. Είναι τα κρούσματα που σωρευτικά νοσούν μέσα σε ένα 14ημερο περίπου» σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

Ads

Κάνοντας αναφορά στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη τόνισε ότι λόγω μεγάλης διέλευσης τουριστών είναι λογικό οι πρώτες μεταλλάξεις να φθάνουν εκεί, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Από πλευράς της η καθηγήτρια Αθηνά Λινού τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να αποφύγουμε ένα νέο lockdown. «Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να το καταφέρουμε αλλά όχι χωρίς μέτρα που θα προστατέψουν τους ανθρώπους» δήλωσε.