Δυο νέες περιπτώσεις ασθενών με τη νόσο του κοροναϊού covid 19 διαπιστώθηκαν σήμερα στη Μυτιλήνη. Όπως αναφέρει το τοπικό stonisi.gr, ο πρώτος ασθενής είναι ένας μεσήλικας ιερέας ναού της πόλης της Μυτιλήνης ο οποίος άρχισε να νιώθει συμπτώματα και προσήλθε στο Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι νοσεί. Τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Ads

Το δεύτερο κρούσμα που θα επανεξετασθεί γιατί αν και μεγάλης ηλικίας δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα είναι το πλέον ανησυχητικό αφού προέρχεται από το Γηροκομείο Μυτιλήνης. Πρόκειται για μια υπερήλικη η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για άλλη ιατρική πράξη και τυπικά ελέγχθηκε για τον ιό. Το αποτέλεσμα αποτέλεσε έκπληξη και έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την εμφάνιση της νόσου μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά επιβεβαιωμένα 23 Έλληνες κάτοικοι του νησιού από τους οποίους οι δυο κατέληξαν. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως έχουν νοσήσει και 28 πρόσφυγες και μετανάστες.