Διακόπηκε τόσο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αλλά και λόγω του σκοταδιού, και θα συνεχιστούν αύριο το πρωί οι έρευνες στην περιοχή Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου και της ευρύτερης περιοχής τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, ώστε να εντοπιστεί η εννιάχρονη -τελικά- αγνοούμενη από το ναυάγιο με τους 52 ακόμα πρόσφυγες, νωρίς σήμερα το πρωί.

Ads

Το εννιάχρονο κορίτσι (οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν 15 ετών) ταξίδευε μαζί με την οικογένειά της από το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα τους γονείς της και τα τέσσερα αδέλφια της. Ο ισχυρός άνεμος κατά την προσέγγιση τους στη βραχώδη ακτή είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα αφού η βάρκα πέφτοντας με δύναμη στα βράχια σκίστηκε. Η άτυχη εννιάχρονη η οποία όπως και άλλοι επιβαίνοντες στη βάρκα δεν φορούσε σωσίβιο, δεν βγήκε στην ακτή όπως υποστήριξαν κατά την πρώτη εξέταση τους οι γονείς της και άλλοι ενήλικοι διασωθέντες.

Το Λιμενικό Σώμα με δυο σκάφη και με στελέχη του από την ξηρά, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και της Πυροσβεστικής και εθελοντές από ξηράς αλλά και δύτες, έψαξαν από την πρώτη στιγμή και μέχρι πριν λίγο την περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κεντρικός λιμενάρχης Μυτιλήνης Κωνσταντίνος Φλουρής, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν όλη τη μέρα υπό βροχή και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης εννέα μποφόρ. Και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ads

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην πρόχειρη δομή υποδοχής στη Σκάλα Σκαμιάς και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.