Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας που εξαφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν μία γυναίκα την πήρε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της, και τελικά εντοπίστηκε λίγες ημέρες μετά σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση να περιφέρεται μόνη της.

Ads

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τη γυναίκα «κλειδί» με τα κόκκινα μαλλιά που, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα – συμμαθητή της Μαρκέλλας – την φώναξε με το όνομα της την ώρα που επέστρεφαν μαζί από το σχολείο και την πήρε μαζί της. Επιπλέον, προσπαθούν να εντοπίσουν το μέρος που βρισκόταν το παιδί αλλά και τυχόν εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 10χρονη Μαρκέλλα εντοπίστηκε στην Καλαμαριά το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020, τουλάχιστον 40 ώρες μετά την εξαφάνιση της. Εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κουβαλούσε τη σχολική της τσάντα και βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύγχυση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που την εντόπισαν – ένας άνδρας και μία γυναίκα – η ανήλικη «ήταν σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε και ήταν σαν χαμένη».

«Ζητούσε συνέχεια τη μαμά του. Μόλις την ηρέμησα τη ρώτησα που ήταν και μου είπε ότι η γυναίκα που την πήρε, η οποία της ήταν άγνωστη, ήταν και η ίδια που την άφησε πιο κάτω και της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανέναν. Λέω “σε πείραξε;”, λέει “ναι. Μου είχε βάλει και χειροπέδες” και μου έδειξε τα χέρια της με τα σημάδια. Της λέω ότι την ψάχνουμε μέρες και μου λέει “όχι, σήμερα το πρωί χάθηκα”. Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί δεν έχει καλή επικοινωνία και είχε και έναν πόνο κάτω στα πλευρά», είπε η περίοικος που την εντόπισε.

Η Μαρκέλλα μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς που την παρέλαβαν στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης και κατόπιν σε νοσοκομείο της πόλης για διενέργεια εξετάσεων. Δίπλα της βρίσκονται παιδοψυχολόγοι.

Ads

Οι αρχές αυτή τη στιγμή εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων για το οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα η μητέρα και ο πατριός του παιδιού καταθέτουν στην αστυνομία. Σύμφωνα με τον αδελφό της Μαρκέλλας δεν του έχουν επιτρέψει να επικοινωνήσει μαζί τους αλλά ούτε και με τη 10χρονη. «Δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με αυτούς ούτε με την αδερφή μου», είπε μιλώντας το Mega.«Όλοι είναι ύποπτοι, ακόμη κι εγώ αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω να φοβήθηκαν και να άφησαν την αδελφή μου. Να μην τολμήσουν να το ξανακάνουν σε κανένα παιδί, γιατί δεν θέλω να το ξαναπεράσει κανένας αυτό», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, είπε ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση: «το παιδί ήταν πάρα πολύ βρόμικο, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το είχαν κρυμμένο σε κάποιον στάβλο ή κάπου με πολλή βρομιά. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να την απείλησαν και να της είπαν να μην πει τίποτα στην αστυνομία. Το παιδί ήταν σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει».

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε πως η Μαρκέλλα «δέχεται ψυχολογικές βοήθειες, κάνει καταθέσεις. Ελπίζω να είναι καλά, να μη χρειαστεί ψυχολόγους και όλο αυτό να τελειώσει». Σύμφωνα με τον ίδιο, η 10χρονη «άρχισε να μιλάει και να λέει κάποια πράγματα». Για τους δράστες, ο αδελφός της είπε πως δεν γνωρίζει κάτι και πως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, είτε κάποιος από τον κύκλο τους είτε κάποιος που δεν παρατήρησαν.