Υπό πλήρη μυστικότητα συνεδρίασε χθες μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον, το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ads

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε αμέσως μόλις η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επέστρεψε από το Βερολίνο όπου έλαβε μέρος στη μίνι Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.   

Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να είπε στα στελέχη του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενημέρωση ήταν εντελώς ανεπίσημη και υπήρξε μεγάλη πίεση να μη διαρρεύσει τίποτα. 

Εξερχόμενος από την έδρα του ΔΝΤ, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ προανήγγειλε πάντως εξελίξεις λέγοντας ότι: «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα υπάρξει λύση».

Ads

«Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία από χθες και λιγότερο από αύριο. Είναι απλά μαθηματικά: θα υπάρξει μία λύση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όσο οδεύουμε προς την προθεσμία, τόσο πιο κοντά έρχεται» σημείωσε ενώ όταν ρωτήθηκε αν η Αθήνα θα δεχτεί την πρόταση των πιστωτών τόνισε ότι αυτό «είναι δική τους επιλογή».