Συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στην Σλοβενία.

Ads

Σύμφωνα με το speedynews.gr και τον δημοσιογράφο Σπύρο Σιδέρη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας μετέβη αυθημερόν την Τετάρτη στο Brdo για τη σύνοδο καθώς η προεκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές στη χώρα βρίσκεται στην κορύφωση της και το πρόγραμμα του ιδιαίτερα φορτωμένο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τόσο ο χώρος της συνάντηση, όσο και η 20λεπτη διάρκειά της, δεν την καθιστούν τυχαία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκε, τόσο η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και από τις δυο πλευρές και η ψήφιση των τριών διμερών συμφωνιών που εκκρεμούν στην ελληνική βουλη, όσο και η βοήθεια της Ελλάδας στην Βόρεια μακεδονία για την ένταξή της στην ΕΕ.

Ads

Στη συνάντηση δεν επιτράπηκαν ούτε οι διαπιστευμένοι φωτογράφοιμ ενώ δεν  ανακοινώθηκε και από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο K. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Πενταρόφσκι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πενταρόφσκι, μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους της χώρας του, είχε πει ότι o K. Mητσοτάκης «δεν κυρώνει τα μνημόνια (σσ. της Συμφωνίας των Πρεσπών) λόγω εσωτερικών καταστάσεων».