Μια συνέντευξη Τσίπρα που… δεν δόθηκε ποτέ δημοσίευσε σήμερα η Deutsche Welle αποδίδοντάς την στην γερμανική  εφημερίδα Neues Deutschland.

Ads

Οπως διευκρινίζει το Μαξίμου, «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη στην εφημερίδα Neues Deutschland. Η γερμανική εφημερίδα απλώς αναδημοσιεύει την συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρ/Σ «105.5 στο Κόκκινο», την περασμένη Πέμπτη 30.8.2015. Ήδη υπάρχει σχετική επανόρθωση στην ελληνική ιστοσελίδα της Deutsche Welle που δημοσίευσε πρώτη την σχετική είδηση». 

Την, υποτιθέμενη, συνέντευξη αναδημοσίευσε πρώτη η ελληνική ιστοσελίδα της Deutsche Welle με τον τίτλο «Η λιτότητα είναι αδιέξοδη» αναφέροντας ότι δόθηκε στην γερμανική εφημερίδα Neues Deutschland, και στη συνέχεια αναπαράχθηκε απ’ όλα τα ελληνικά sites.

Σε διευκρίνηση που ανάρτησε, μάλιστα, η Deutsche Welle αναγνωρίζει το λάθος της αναφέροντας ότι τελικά πρόκειται για αποσπάσματα της συνέντευξης Τσίπρα στο «Κόκκινο», τα οποία κατ’ αρχήν αναπαρήγαγε η L’Humanite και στη συνέχεια η Neues Deutschland.

Ads