Για τις καταγγελίες που έγιναν επί πρυτανείας του για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης μίλησε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

Ads

«Είχε έρθει μία ανώνυμη καταγγελία το 2012 – 2013 μιας φοιτήτριας που κατήγγειλε έναν συγκεκριμένο καθηγητή Ιστορίας – Αρχαιολογίας που αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση. Τότε έδωσα αμέσως εντολή να γίνει πειθαρχική έρευνα γιατί υπήρχε μεγάλη ευαισθησία σε τέτοια θέματα.

»Αναθέσαμε σε έναν καθηγητή της Νομικής τη διενέργεια του ελέγχου, ο πειθαρχικός υπεύθυνος προσπάθησε να κάνει έρευνα αλλά όπως διαπιστώσαμε όλα τα στόματα ήταν κλειστά. Ούτε συνάδελφοι ούτε φοιτητές – τριες βρέθηκαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία. Η υπόθεση έκλεισε με ένα ερωτηματικό. Μετά την επώνυμη καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου ενημερώθηκα για τις καταγγελίες που αφορούν το ΑΠΘ και φοιτήτρια εκείνου του τμήματος ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου ζητώντας την υποστήριξη μου γιατί όπως μου είπε θέλει να καταγγείλει επώνυμα» πρόσθεσε. 

«Δυστυχώς στα περισσότερα περιστατικά δεν υπάρχουν μάρτυρες αλλά εκείνο που κάνει μια κατηγορία να στέκεται είναι το πλήθος των κατηγοριών και άρα είμαστε σε μια στιγμή που φαίνεται ότι ο φόβος φεύγει και βλέπω με ικανοποίηση μετά από τόσα χρόνια πολλές φοιτήτριες μιλούν ανοιχτά» κατέληξε.