Δεν άνοιξε τα χαρτιά του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Βαγγέλης Μπούτας, επικεφαλής των μπλόκων της Νίκαιας. Διεμήνυσε ότι οι αγρότες στα μπλόκα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Η συνάντηση Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών κράτησε περίπου 2,5 ώρες. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις μέσα από το διάλογο. 

Ads

Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, ο Βαγγέλης Μπούτας δεν απάντησε για το κατά πόσο οι αγρότες έμειναν ικανοποιημένοι, λέγοντας ότι η συνέχιση ή μη του αγώνα θα αποφασιστεί στα μπλόκα.

Εξήγησε ότι οι εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα έθεσαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, ενώ εκτίμησε ότι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή οφείλεται και στον αγώνα του κλάδου. «Δεν δίνουμε αυτή τη μάχη μόνο για εμάς, αλλά για όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν» υποστήριξε. 

Τι είπε ο Τσίπρας στους αγρότες 

Στις δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στους αγρότες: «πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση».

Ads

Δήλωσε ότι διαφωνεί με τις τις λογικές ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων. «Η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μέσα από τον διάλογο είναι σε θετική κατεύθυνση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η έγνοια μας πρέπει να είναι στη μεγάλη πλειονότητα του αγροτικού κόσμου που περνάει δύσκολα» πρόσθεσε. 

Το τσίπουρο

Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Βαγγέλης Μπούτας έδωσε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα τσίπουρο, σχολιάζοντας ότι «αν περάσουν τα μέτρα θα είναι το τελευταίο γνήσιο». 

«Μετά ‘μαϊμού’…» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Οπότε για να έχουμε γνήσιο πράμα (πρέπει) και να υπάρχουν και τα αμπέλια» πρόσθεσε.

Στο ίδιο χαλαρό κλίμα του διαλόγου, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μη στεναχωριέσαι, το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο».