Με αιχμηρά σχόλια αντέδρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη της πόλης, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι αντίθετος στις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Ads

«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε έναν χώρο και να προκαλεί καταστροφές. Εγώ φρίκαρα με αυτά που έγιναν στη εκκλησία, φανταστείτε να έμπαιναν σε ένα τζαμί τι θα γινότανε… θα τους είχαν λιντσάρει. Οι Χριστιανοί που ήταν στην εκκλησία έμειναν αποσβολωμένοι. Είναι πρωτοφανή αυτά που συνέβησαν» δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9.

Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις στο περιθώριο της ΔΕΘ,ο Γιάννης Μπουτάρης είπε: «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα εμπορικό, οικονομικό, τουριστικό γεγονός. Αυτό δεν συνάδει με διαδηλώσεις. Δεν πρέπει να γίνονται πολιτικού τύπου εκδηλώσεις στη διάρκεια της ΔΕΘ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Οι αντιεξουσιαστές ταράζουν την εξουσία…

Ads

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε επίσης κατά των εκλογών, λέγοντας πως «οι εκλογικές αναμετρήσεις δημιουργούν μια ανασφάλεια σημαντική». «Αυτή η κυβέρνηση βγήκε για μια τετραετία, πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και ο κόσμος μετά θα αποφασίσει» είπε, ενώ χαρακτήρισε «καλό παιδί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε ότι «ξεκίνησε τη στροφή που έπρεπε να κάνει και αντιλήφθηκε ότι το σύστημα στο οποίο είναι ενταγμένη η Ελλάδα είναι δυτικό, δεν αλλάζει εύκολα με επαναστάσεις». «Ο κ. Τσίπρας έκανε τις στροφές που έπρεπε να κάνει και είναι η αρχή μιας σώφρονας διακυβέρνησης» υποστήριξε.