«Όσοι ψηφίσουν Σαμαρά στις εκλογές, θα το κάνουν με τόσο βαριά καρδιά ώστε θα  κόψουν το χέρι τους μόλις ψηφίσουν», είπε χθες στην Αθήνα ο δραστήριος ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων. «Γι αυτό μια καλή λύση θα ήταν, σε περίπτωση που η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την πρωθυπουργία να αναλάβει μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Δεν είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα, πρωθυπουργός με σκουλαρίκι και τατουάζ, αλλά γιατί όχι; » πρόσθεσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ads

Μιλώντας σε μια συνάντηση Ελλήνων με Γερμανούς δημοσιογράφους, που επισκέπτονται την Ελλάδα στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αλληλοκατανόηση και την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις 2 χώρες, ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής υπολόγισε ότι  η Γερμανία έχει μέχρι σήμερα κερδίσει τουλάχιστον 70 δις από την κρίση της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Το κόμμα των Φιλελευθέρων(FDP) συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της κυρίας Μέρκελ.

Ο ευρωβουλευτής του FDP  είπε ότι έχει  προτείνει να εγγυηθεί η ΕΕ τις καταθέσεις στην Ελλάδα μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ, για να μην δημιουργηθεί πανικός την επομένη των εκλογών της 17ης Ιουνίου « Ουρές στις τράπεζες και πανικός θα σημάνουν το τέλος ολόκληρης της ευρωζώνης».

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ, και στη περίπτωση που  ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές.  «Ακόμη και αν η Μέρκελ είχε κάτι τέτοιο(την αποπομπή της Ελλάδας) στο μυαλό της, της το ξέκοψαν στην Σύνοδο των G8 οι Κινέζοι και ο Μπαράκ Ομπάμα».

Ads