Μπέρδεμα φαίνεται πως προκλήθηκε την Τετάρτη στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά και τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στους Financial Times (FT), όπου είχε δηλώσει: «Δεν είμαι βέβαιος για το αν όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα παραμείνουν πιστοί στη γραμμή του κόμματος».

Ads

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, έσπευσε να διευκρινίσει πως ο Πάνος Καμμένος αναφερόταν στους ανεξάρτητους βουλευτές κι όχι στους βουλευτές του κόμματός του.

«Διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι η αναφορά του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου δεν αφορούσε βουλευτές των Ανεξαρτητων Ελλήνων, αλλά βουλευτές ανεξάρτητους και κυρίως εκείνους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έφυγαν από το Κίνημα», δήλωσε ο Τ. Κουίκ και πρόσθεσε: «Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα 12 ‘όχι’ είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου κοντή γιορτή. Οι συγκυβερνώντες να ετοιμάζονται να στήσουν τις κάλπες για εθνικές εκλογές. Δεν θα τις αποφύγουν».

Εξάλλου, στη συνέντευξή του προς τους FT, ο Π. Καμμένος τόνισε πως η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, καθώς «χρειάζεται μία νέα οικονομική πολιτική που θα περιλαμβάνει μία γενναία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που δεν είναι βιώσιμο το συντομότερο δυνατόν», ενώ επισημαίνει ότι επιδιώκει μια κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία θα αποκλειστούν τα κόμματα των μνημονίων».

Ads