Δύο θέσεις, σχεδόν την ίδια στιγμή, εξέφρασαν δύο εκ των ηγετικών στελεχών της ΝΔ σχετικά με τη παροχή της 13ης σύνταξης, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, ενώ ήδη την είχε χαρακτηρίσει ξεδιάντροπο λαϊκισμό, αρνήθηκε να δεσμευτεί πως θα τη χορηγήσει σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ads

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανατρέποντας όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε πως η ΝΔ θα υπερψηφίσει το εν λόγω μόνιμο μέτρο, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και αφού θα το κάνει αυτό σημαίνει πως δεσμεύεται και για τη συνέχιση της χορήγησής του σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Ο Αυγενάκης «διαψεύδει» Μητσοτάκη: Ποτέ δεν είπαμε για επαναφορά του κανόνα 5 προς 1

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Ant1, στην ίδια ερώτηση για τη 13η σύνταξη, απάντησε πως «ασφαλώς και δεν εγγυώμαστε να συνεχίσουμε να τη δίνουμε», χαρακτηρίζοντάς την «προεκλογικό επίδομα». «Θα λάβουμε μέτρα για να τρέξει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι θα στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους», σημείωσε.

Ads

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όταν στον Μάκη Βορίδη επισημάνθηκε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, απάντησε πως «εγώ ήμουν στη σύσκεψη τη σημερινή και εγώ γνωρίζω». Στη σημείωση πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, ο Μάκης Βορίδης επέμεινε: «ισχύει αυτό που σας λέω […] αυτή είναι η θέση της ΝΔ».