Η αρχή γίνεται με την στάση εργασίας των συμβασιούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 11:00 έως την λήξη του ωραρίου και συλλαλητήριο στις 12:00 στην Ομόνοια. Ζητούν ολοκλήρωση της διαδικασίας ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην καθαριότητα και μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ads

Ακολουθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αφρίν στις 18:00 με τα Προπύλαια και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία διοργανώνουν κουρδικές οργανώσεις.

Λόγω της συγκέντρωσης με απόφαση της αστυνομίας κλειστός θα παραμείνει από τις 16:30 ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Λίγο αργότερα έρχεται η σειρά του ΠΑΜΕ με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18:30 με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ads

Στην Θεσσαλονίκη

Συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έως το τις 14:00 έξω από το κτήριο της Εταιρίας, στην Εγνατία. Αίτημα των συμβασιούχων, η ανάκληση των επικείμενων απολύσεών τους.

Στις 18:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανεργατικό συλλαλητήριο, από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ευρύτερου χώρου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Κάλεσμα έχει δοθεί για συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας. Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.