Μετά την ομολογία της πράξης του κάτω από το βάρος των νέων στοιχείων, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε στους αστυνομικούς, πως το τελευταίο διάστημα είχαν συχνά καβγάδες και για μια ακόμη φορά το μοιραίο βράδυ λογομάχησαν έντονα και ήρθαν στα χέρια και τότε πάνω στη συμπλοκή την έπνιξε χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι.

Ads

Τον έντονο τσακωμό τον απέδωσε στα σοβαρά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στη σχέση του με την 20χρονη Καρολάιν αλλά και την «κακιά στιγμή». «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα με το μαξιλάρι και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία», είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο δράστης κατέθεσε πως δεν είχε συνεργό και πως τα έστησε όλα μόνος του, ακόμη και να δεθεί. Υποστήριξε, ότι δεν είχε προσχεδιάσει κάτι και πως αφού έγινε ό,τι έγινε, επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του. Για αυτό σκηνοθέτησε τη ληστεία, σκοτώνοντας ακόμη και το σκυλί τους και αφαιρώντας τη ψηφιακή κάρτα από τις κάμερες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, τους τελευταίους 5 μήνες φαίνεται ότι είχαν προστριβές ενώ η 20χρονη μη μπορώντας να αντέξεις τα επεισόδια που είχαν εξελιχθεί σε καθημερινότητα είχε πει προς τον 32χρονο πιλότο ότι θα τον χωρίσει και θα φύγει μαζί με το παιδί, κάτι που κατά την κατάθεση του δράστη φαίνεται να ειπώθηκε από την Κάρολαϊν και το βράδυ του εγκλήματος. Σημειώνεται πως από τις έρευνες στο κινητό της τηλέφωνο εντοπίστηκαν αναζητήσεις ξενοδοχείων στην Αθήνα.

Ads

Σε σχετική ερώτηση που έγινε στον 32χρονο πιλότο γιατί δεν ομολόγησε νωρίτερα την αποτρόπαι πράξη του, ο ίδιος απάντησε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους. Ωστόσο πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα, μετά την εσπευσμένη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ, ανέφεραν πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό. 

Η κατάθεση του πιλότου στα γραφεία του 11ου ορόφου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ήταν μαραθώνια. Έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας έμειναν «κλειδωμένοι» σε ένα δωμάτιο μαζί με τον 32χρονο, στον οποίο έκαναν κρίσιμες ερωτήσεις για την υπόθεση.

Ο 32χρονος επέμενε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της συζύγου του. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και σε πολλές άλλες καταθέσεις που είχε δώσει στους ίδιους αξιωματικούς. Οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι ότι υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του πιλότου, με τη μαραθώνια κατάθεση του 32χρονου στη ΓΑΔΑ να ολοκληρώνεται με την ομολογία του η οποία ήρθε τελικά στις 21:30 την Πέμπτη.