«Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά το πέρας της κατάθεσής του στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο της συνομιλίας του με τον Ηλ. Κασιδάρη. «Ο,τι είπα στο βίντεο ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό. Δεν τους έδινα πληροφορίες έλεγα πράγματα ήδη γνωστά ή μη ορθά» υποστήριξε. Για τον γιο του, ανέφερε ότι «δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς».

Ads

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εισβολή του γιου στη Βουλή είπε: «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του».

Διαβάστε επίσης: 

Για τον χειρισμό της υπόθεσης της ΧΑ ανέφερε: «Είχα πολιτική διαφωνία στην αρχή. Σε μια χώρα που ελευθερώθηκε απο κλέφτες και αρματωλούς δεν κάνεις ήρωες με χειροπέδες. Υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό. Όταν όμως βγήκαν τα στοιχεία δεν ξαναμίλησα. Το κλιμα άλλαξε».

Ads

«Είχα τη σκέψη ότι παντού και πάντοτε μπορεί να υπάρχει μαγνητοσκόπηση. Επιθυμώ να τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης» είπε στους δημοσιογράφους, σχετικά με το αν είχε υποψίες για την βιντεοσκόπηση και πρόσθεσε ότι για αυτόν τον λόγο έκανε και κάποιες χειρονομίες.

Ο Μπαλτάκος κατά την κατάθεσή του αρνήθηκε ότι η συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη ήταν κρυφή και ανέφερε ότι αυτή έγινε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας. Σημείωσε επίσης ότι η συνάντηση έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο.

Σημείωσε ακόμη ότι, από ό, τι θυμάται, λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της ΧΑ, όπου τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και ότι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά. «Η κυβέρνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη ΧΑ», υποστήριξε, προσπαθώντας να αιτιολογήσει τις συναντήσεις.

Ερωτηθείς για την άρνησή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί υπουργίας Ρουπακιώτη, απάντησε ότι «η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το ’89 το συγκεκριμένο σχέδιο έθιγε τη δομή των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας με αποτέλεσμα αν ίσχυε να έφερνε την αλματώδη αύξηση των ποσοστών της ΧΑ».