Ότι διατηρούσε επαφές με τη Χρυσή Αυγή για να αποσπάσει ψήφους υποστηρίζει ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real μια μέρα μετά την επεισοδιακή παραίτησή του, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ήθελε να την αποτρέψει. Πάντως παραδέχτηκε ότι είχε αρκετές συναντήσεις με στελέχη της Χρυσής Αυγής ενώ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν άλλα ντοκουμέντα. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν γνώριζε τις κινήσεις του.

Ads

 
«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή. Ο,τι έλεγα υπηρετούσε έναν σκοπό. Έπρεπε να γνωρίζουμε στρατηγικές και κινήσεις. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους» δήλωσε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος και επισήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται». Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχει διείσδυση της ΧΑ. «Αυτή τη διείσδυση προσπάθησα να αποτρέψω και γι’ αυτό έκανα πρόσφατα τη δήλωση ότι γεννήθηκα αντικομμουνιστής γιατί αυτό σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ήθελε να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους από το χώρο της εκκλησίας και των ενστόλων. Υποστήριξε δε, ότι η πρόθεσή του ήταν αγαθή. 

Διαβάστε επίσης:
Εισαγγελική έρευνα για το βίντεο Κασιδιάρη
Ένταλμα σύλληψης για τον υιό Μπαλτάκο

Για τη συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη υποστήριξε ότι: «τη συγκεκριμένη στιγμή ήθελα να μάθω τι κάνει και πού το πάει, γι’ αυτό δέχθηκα τη συνάντηση. Υπήρχαν συνομιλίες μου μαζί τους πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και ενδεχομένως κάποιες υπήρξαν και μετά. Δεν του είπα τίποτα που να μην έχει γραφτεί στις εφημερίδες. Δεν μιλούσα με ακαδημαϊκούς, μιλούσα με ανθρώπους συγκεκριμένους ποιότητας και γι’ αυτό χρησιμοποιούσα αυτό το λεξιλόγιο. Το προϊόν της υποκλοπής δεν μπορεί να μπει στη δικογραφία και να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας γιατί είναι προϊόν εγκλήματος». Επισήμανε επίσης: «Δεν θυμάμαι τι άλλο έχω πει και δεν ξέρω αν έχει ηχογραφηθεί. Ο,τι είπα θα ήταν στον ίδιο καμβά. Έχω συναντηθεί αρκετές φορές με αρκετούς από αυτούς».
 
«Τα γραφεία μας τα χωρίζει ένας διάδρομος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έγιναν πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θυμήθηκε δε ότι στο γραφείο του τον είχαν επισκεφθεί οι Μιχαλολιάκος και Παππάς με αίτημα την αύξηση των προσώπων που συγκροτούν τη συνοδεία φύλαξής τους.

Ads

Τόνισε ότι μετά την αποκάλυψη του βίντεο δεν μίλησε καθόλου με τον πρωθυπουργό αλλά πήρε «τον Σταμάτη και τον Μπούρα και τους είπα έρχομαι εκεί για παραίτηση». «Δεν αποπέμφθηκα» ξεκαθάρισε. Υποστήριξε πάντως ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε την άποψή του ότι «πρέπει να απεγκλωβιστεί ο κόσμος που έχει φύγει από τη ΝΔ». «Το τι ακριβώς έκανα για να τους απεγκλωβίσω δεν το γνώριζε» πρόσθεσε. Ενώ για τη σχέση του με τον πρωθυπουργός είπε: «Ο πρωθυπουργός για μένα είναι Αντώνης εδώ και 35 χρόνια. Η σχέση μας έχει σφυρηλατηθεί αδιατάρακτα. Είμαστε και οι δύο δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας».
 
Υπογράμμισε ότι έκανε ότι έκανε γιατί «η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα και αυτό δεν πρέπει να γίνει γιατί τότε θα σταματήσει να κυριαρχεί πολιτικά, ούτε κανείς πρέπει να το θέλει. Έκανα πλειάδα ενεργειών για να μη γίνει αυτό, πάντα υποστηρίζοντας τους ενστόλους και την ορθοδοξία». Πάντως ερωτώμενος για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι «δεν πρέπει να διώκονται πολιτικά κόμματα, σε μια χώρα η οποία ελευθερώθηκε από κλέφτες και τους αρματωλούς. Είναι προτιμότερη η αδιαφορία από την απαγόρευση. Ένα συσσίτιο στο Σύνταγμα θα το μάθουν χίλια άτομα, αν απαγορευτεί θα το μάθουν δέκα εκατομμύρια Έλληνες. Είναι πολιτικό λάθος. Εδώ δεν είναι Σουηδία ούτε Καναδάς».
 
Για τα όσα υποστήριξε ο Νίκος Τσούκαλης (σ.σ. ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τού είχε πει ότι εάν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με την στήριξη της Χρυσης Αυγής) ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τόνισε: «Είπα στον Τσούκαλη ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και αν γίνουν η Χρυσή Αυγή θα διπλασιάσει τις έδρες της. «Τι θέλετε, να μας σπρώξετε αυτό;» τον ρώτησα. Του αναφέρθηκα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή ως απευκταίο ενδεχόμενο». «Ο σεβασμός μου στον Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδιας είναι διαρκής και η εκτίμησή μου στο πρόσωπο της Ευ. Γκουτζαμάνη αυτονόητη» υποστήριξε μεταξύ άλλων παρά τα όσα ακούστηκαν στο βίντεο.

Για το επεισόδιο με το γιο του είπε: «Δεν μπήκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τους συνάντησε στους διαδρόμους και ρώτησε πού είναι ο Κασιδιάρης. Άρχισαν να βρίζουν και να σπρώχνουν. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια σε σχέση με τη βία, έχουν το θράσος να μηνύουν το γιο μου. Είναι αξιωματικός ΟΥΚ και έχει κώδικα τιμής. Δεν έχει λήξει ακόμη το αυτόφωρο. Δεν του έχω πει τι να κάνει. Δεν έχω επαφή μαζί του, δεν μπορώ να τον βρω καν για να του πω τη συμβουλή μου». 

Το βίντεο