Στα απόνερα της αναφοράς του Γιάννη Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία και της κρίσης που ξέσπασε με τους ΑΝΕΛ να ζητούν την παραίτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε σήμερα ότι δεν θα απέρριπτε απολύτως το όνομα «Μακεδονία».

Ads

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο Μάκης Μπαλαούρας είπε σχολιάζοντας το ζήτημα ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση σε μία ονομασία όπως το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν το «Μακεδονία» σκέτο θα το απέρριπτε πλήρως, εκείνος απάντησε: «Εγώ προσωπικά όχι γιατί θεωρώ ότι τα δεδομένα είναι σαφή, πρέπει και από την άλλη βέβαια πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν ίσα- ίσα τα οξύνουνε αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγματα δηλαδή ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου».

«Εν πάση περιπτώσει η εποχή μας έχει άλλες απαιτήσεις , αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν , έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του κ. Μητσοτάκη τότε υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει, θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή εν πάση περιπτώσει εκεί είμαστε», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλαούρας.

Επίσης υπεραμύνθηκε την παραμονή του Γιάννη Μουζάλα, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ads

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΔ, στην οποία αναφέρει:

«Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες. Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή. Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».