«Βρισκόμαστε σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Στο συνέδριο θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε δεσμεύσεις για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και τολμηρό που όταν υλοποιηθεί θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Αναφερόμενη στον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου που είχε μιλήσει λίγο νωρίτερα, η κα Μπακογιάννη τον ευχαρίστησε γιατί απέδειξε, όπως είπε, πως υπάρχει άλλος δρόμος. «Θα το κάνουμε όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία. Εδώ μπροστά μας είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε» είπε, προσθέτοντας πως στη ΝΔ υπάρχει ένα αίσθημα δικαίωσης.

«Όταν μιλήσαμε για ιδιωτικοποιήσεις, για τα πανεπιστήμια, ήμασταν μόνοι και είχαμε απέναντι τον λαϊκισμό. Όταν είπαμε πρώτοι πως πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία μας είπαν ανάλγητους. Αλλά σήμερα όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως αυτά που έλεγε η ΝΔ ήταν τα σωστά και που αν είχαν γίνει δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα» είπε η Ντόρα Μπακογάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κατάφερε να κάνει την Ελλάδα απλό θεατή των διεθνών εξελίξεων.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει απόλυτη ιδεοληψία ακόμα και σήμερα, ενώ, όπως είπε, στην χώρα υπάρχει πλέον μια βαθιά κρίση αντιπροσώπευσης.

Ads

Σύμφωνα με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μικρές μεσαίες επιχειρήσεις. «Τις έχουν αφήσει στην τύχη τους. Ανάπτυξη είναι παραγωγή πλούτου. Χωρίς νέα παραγωγή πλούτου πως θα δημιουργήσουμε το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη οι ασθενέστεροι» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη κατηγορώντας την κυβέρνηση για λαϊκισμό.

Όπως είπε, η ΝΔ κερδίζει το μεγάλο στοίχημα που είναι το στοίχημα της αξιοπιστίας. «Μας αποκάλεσαν ανάλγητους, καπηλεύτηκαν την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας, στέρησαν την ελπίδα της νέας γενιάς» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για τεράστια πρόκληση που έχει μπροστά της η ΝΔ να σηκώσει την Ελλάδα μπροστά.

«Η ΝΔ θέλει μια Ελλάδα ενωμένη και όχι διχασμένη κ. Τσίπρα» τόνισε.

«Τους επόμενους λίγους μήνες αλλάζουμε εποχή. Οι πολίτες θα επιλέξουν μια νέα διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι ένα κακέκτυπο με πόλωση, συκοφαντία και λάσπη. Εμείς θα σταθούμε όρθιοι, δεν μας πιάνει αυτού του είδους η πολιτική» δήλωσε, ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε για την απόφαση του αδερφού της και Προέδρου του κόμματος να μην πάρει κυβερνητικό αξίωμα:

«Έγινε πολύ συζήτηση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην Καθημερινή. Κατανοώ και σέβομαι το σκεπτικό της απόφασης και τον συμβολισμό. Έχω δώσει μάχες για την παράταξη εδώ και χρόνια, έχω τιμηθεί από τον λαό και την παράταξη σε καίριες θέσεις και αισθάνομαι περήφανη γιατί κράτησα πάντα ψηλά την ελληνική σημαία. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πολεμήσω για τις αρχές και τα πιστεύω μου. Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή γιατί η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια και η καθαρότητα είναι σπουδαία πολιτικά εφόδια.

»Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού. Μεγάλωσα με την πεποίθηση ότι η μεγαλύτερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή. Σας υπόσχομαι ένα πράγμα. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ. Θα νικήσουμε και θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλύτερο Έλληνα Πρωθυπουργό», ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.