Η Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και άνοιξε το θέμα της διαδοχής. “Στη ΝΔ οι πρόεδροι που έχαναν παραιτούνταν”, είπε. Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να τον αμφισβητήσουν. «Ούτε ο Μητσοτάκης το 1985 ούτε ο Καραμανλής το 2000», παραιτήθηκαν φέρεται να απάντησε η Σοφία Βούλτεψη. 

Ads

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε επίσης έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης με όλα τα θέματα ανοικτά, πρόταση που ο πρόεδρος της ΝΔ είχε απορρίψει κατά την τοποθέτησή του. Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για “ένα συνέδριο που θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία, τα οργανωτικά, η στρατηγική, τα πρόσωπα”. Σημειώνεται πως με τη διεξαγωγή συνεδρίου τάχθηκαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Νικήτας Κακλαμάνης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Δένδιας. 

“Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούνταν. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί ήταν. Αλλά υπέβαλλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας”, είπε η κ. Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της υπογραμμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την επαφή της με μεγάλες ομάδες της κοινωνίας που παραδοσιακά εξέφραζε.