Υπέρ της επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη και καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Πρόκειται για μια κίνηση που ακολουθεί την εκ νέου συρρίκνωση στης κυβερνητικής πλειοψηφίας που μετά την διαγραφή Τζάκρη έχει 154 βουλευτές. Το γεγονός αυτό αλλά και το «αντάρτικο βουλευτών» για το φόρο ακινήτων εντείνουν την ανησυχία σε «γαλάζιο» και «πράσινο» στρατόπεδο. 

Ads

 
Μιλώντας στον realfm, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη, θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη βουλή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Άρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις».
 
«Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία και χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό μπορεί να γίνει καλώντας τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για μία συμμετοχή στην κυβέρνηση, της ΔΗΜΑΡ, και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει για την επόμενη διετία».
 
Παράλληλα, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε τη δική της πρόταση για το θέμα των πλειστηριασμών, αναφέροντας: «Αυτό το οποίο νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει είναι να υπάρξει μία ονομαζόμενη “κακή” τράπεζα να τα πάρει αυτά τα δάνεια, αντί να τα πάρει δηλαδή ένα fund στο 20% ή 15% η οποία τράπεζα θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους αυτούς που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να μένουν στα σπίτια αυτά έστω με τη μορφή του ενοικίου».