«Στην ταπεινωτική σύμβαση των Βερσαλλιών που υπέγραψε η Γερμανία μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν η αιτία του Β Παγκόσμιου Πολέμου, τέτοιο Ταμείο δεν προβλεπόταν», ανέφερε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «οι ευθύνες καταλογίζονται και σε κόμματα και σε πρόσωπα».

Ads

Αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο και την συγκρότηση του Ταμείου η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «επί τρεις μέρες προσπαθώ να πείσω την κυβέρνηση να προσθέσει τη φράση πως ότι πρόκειται να πάει στο Ταμείο θα το αποφασίζει η Βουλή. Δεν το κάνετε γιατί το μόνο που εξαιρέσατε είναι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ακίνητα Natura και Ramsar. Στους νόμους ότι ρητώς δεν εξαιρείτε, επιτρέπεται. Το Ταμείο θα έχει την δυνατότητα χωρίς δημοκρατικό έλεγχο να έχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Αυτό το δικαίωμα δεν σας το δίνουμε εμείς, οι φιλελεύθεροι».

«Είναι ντροπή, παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχετε», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά τους φτωχούς και γι’ αυτό θέλει να μεγαλώσει ο αριθμός τους. Δυστυχώς θα πετύχει να φτωχοποιήσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Παραδεχθήκατε ότι το σπιράλ της ύφεσης θα συνεχιστεί και αυτό σημαίνει ότι δεν θα πετύχετε τους στόχους και θα πάμε στον περίφημο κόφτη. Θα υποχρεωθείτε να κόψετε δαπάνες άτσαλα και δεν θα τις επιλέξετε εσείς», είπε.

Ads