Μια ​μετακίνηση της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΔΓΜ μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Καμένου Κοτζιά και τη συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης​,​ συνιστά  δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ads

Από τη Θράκη, όπου βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έθεσε πλέον θέμα της κυβερνητικής συνοχής αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι στη γραμμή τη Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται παγίως και η ΝΔ, ο οποία αναμένει την πρόταση της κυβέρνησης​ μετά τη διαπραγμάτευση​ για να τοποθετηθεί.

Η πρώην Υπουργός δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης​:

«Έχουμε μια άλλη κυβέρνηση στα Σκόπια που δίνει διαφορετικά δείγματα γραφής σε επίπεδο ατμόσφαιρας σε σχέση με τον κο Γκρουέφσκι. Είναι επίσης δεδομένο ότι μετά τις δηλώσεις που έγιναν το πρωί (σ.σ. μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου), η Ελλάδα εμφανίζεται με μια θέση, όπως αυτή που είχαμε στο Βουκουρέστι. Κάποιοι άλλοι που έκαναν προσπάθειες να καπηλευτούν το θέμα, υποχώρησαν ατάκτως σήμερα. Θέλω να ευχηθώ να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση και το απότελεσμά της η ΝΔ θα το κρίνει και θα τοποθετηθεί στη βουλή. Η θέση της ΝΔ είναι η πάγια θέση που έχει διαμορφωθεί ως πάγια θέση επί κυβέρνησης Καραμανλή και επί υπουργίας δικής μου στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

Ads